Ηράκλειο, 16 Ιουλίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

-Εσωτερικών

-Τουρισμού

-Υγείας

 

Θέμα: Διαμαρτυρία για τα ξενοδοχεία καραντίνας στη Χερσόνησο  από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στηρίζει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, με αφορμή τα παράπονα των επιχειρηματιών και πολίτων της περιοχής για τα τρία  ξενοδοχεία καραντίνας  COVID-19 που έχουν επιλεγεί στο Δήμο Χερσονήσου. Η Ομοσπονδία εκφράζει την  έντονη διαμαρτυρία  και  ανησυχία της καθώς τα  συγκεκριμένα ξενοδοχεία  βρίσκονται  εντός του αστικού ιστού του λιμένος Χερσονήσου, σε άμεση επαφή με πυκνοκατοικημένη και άκρως τουριστική περιοχή,  εκεί όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί και φέτος ο κύριος όγκος του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των υπόλοιπων επισκεπτών.

Η ομοσπονδία ζητάει από την κυβέρνηση να μεριμνήσει και να βρει άμεσα μια λύση, πριν τα κρούσματα αυξηθούν και με τον  κίνδυνο πάντοτε να ελλοχεύει ακόμα  και για  ένα  αναπόφευκτο τοπικό lockdown, που θα είναι και η ολοκληρωτική καταστροφή τόσο των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.

Τονίζουν επίσης πως   οφείλει η κυβέρνηση να προστατεύσει την ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Τέλος, θεωρούνε επιβεβλημένο για το λόγο αυτό, τα ξενοδοχεία καραντίνας COVID-19  που θα επιλεχθούν σε όλη την Κρήτη, να μην βρίσκονται εντός των αστικών ιστών των πόλεων ούτε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να μεριμνήσει για την εν λόγω κατάσταση και να φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αποφυγή της διασποράς του ιού;
  2. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιλογή ξενοδοχείων καραντίνας εκτός των αστικών ιστών των πόλεων, αλλά και εκτός πυκνοκατοικημένων περιοχών;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Λογιάδης