Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.).

Η επιστολή αναφέρει ότι σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή κάποιον  αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση, έχει πρόθεση μέσα στο καλοκαίρι να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία  για την κατάργηση του νόμιμου δικαιώματος  των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν συνδικαλιστικές ενώσεις και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Ελληνική νομοθεσία με τον νόμο 1264/1982 που αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει στους εν ενεργεία στρατιωτικούς το  αναφαίρετο δικαίωμα να συγκροτούν πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα Σωματεία των εν ενεργεία στρατιωτικών δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν ήδη από το 2004 μέχρι και το 2016.

Επίσης αναφέρουν ότι όλα αυτά τα χρόνια  το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα  του συνδικαλίζεσθε των εν ενεργεία στρατιωτικών προκειμένου να υπερασπίζονται τα εργασιακά, ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους αμφισβητήθηκε, πολεμήθηκε και εξακολουθεί να πολεμάτε.

 

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2020-7-8 Λογιάδης ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

επιστολή της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)