Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτες τους Υπουργούς  Οικονομικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χρήστο Σταϊκούρα, , και Γιάννη Βρούτση αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών καθώς και του σωματείου- μέλους της τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.).

Η επιστολή καταγγείλει τις έκνομες περικοπές προνομιακών επιδομάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία εκ μέρους του ΟΠΕΚΑ.

Η Εθνική Ομοσπονδία επαναφέρει το πρόβλημα με νέα επιστολή – διαμαρτυρία, καθώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ως αδικαιολόγητη και αυθαίρετη την πράξη του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προέβη ως μη όφειλε χωρίς νόμιμη αιτία στην περικοπή του επιστημονικού επιδόματος των τυφλών επιστημόνων, που ασκούν επάγγελμα σύμφωνα με το πτυχίο τους και τυγχάνουν παράλληλα και συνταξιούχοι, αρχής γενομένης από την τριακοστή πρώτη Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείται κατά πάγια πρακτική επί 47 συναπτά έτη, στους τυφλούς δικηγόρους και άλλους επιστήμονες που ασκούν αποδεδειγμένα επάγγελμα σύμφωνα με την ειδικότητα και το πτυχίο τους και εδράζεται από σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων.

Τονίζουν ότι η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αποσκοπεί στην έμπρακτη ενθάρρυνση και στήριξη των τυφλών επιστημόνων στην άσκηση του επαγγέλματός τους και στην αντιμετώπιση κατά την επαγγελματική τους δραστηριότητα μέρους του πρόσθετου κόστους που απορρέει από την οπτική αναπηρία.

Ζητάνε την επίλυση του θέματος , το οποίο είναι ζωτικής σημασίας, για την αξιοπρεπή και επαγγελματική επιβίωση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

2020-6-29 Λογιάδης Σύλλογος τυφλών

Επιστολη Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.