Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Δαμάστα την Κυριακή, παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης, που παρακολουθεί από τη πρώτη στιγμή το ενεργειακό ζήτημα του νησιού, αλλά και την αγωνία που βιώνει η περιοχή.

Ο κ. Λογιάδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε για άλλη μια φορά ότι το θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η Δαμάστα αλλά και η Κρήτη είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών επί χερσαίου εδάφους. Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή εμπειρία και στο μοντέλο της Δανίας , όπου δημιουργεί τεχνητά νησιά για να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες.

Στάθηκε επίσης, στις περιβαλλοντικές συνέπειες των έργων τέτοιας μεγάλης κλίμακας.

Μια από τις συνέπειες εκτός των άλλων είναι στο μικρό-κλίμα.

Η διαταραχή της ισορροπίας στο μικρο-κλίμα είναι μοιραία στην παραγωγή της διατροφικής αλυσίδας. Καθώς τα έντομα με πρωταρχικό τη μέλισσα δεν θα μπορούν να κάνουν τη γονιμοποίηση των φυτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επανέλαβε ότι η θέση του ίδιου και του ΜέΡΑ25 είναι ότι, η εγκατάσταση των ανεμογγενητριών σε χερσαίο έδαφος δεν είναι πλέον η ενδεδειγμένη λύση και πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τα τεχνολογικά της βήματα.

Να ακολουθήσει τις προηγμένες χώρες- αφού στα ερευνητικά ιδρύματα υπάρχει η τεχνογνωσία- να προσανατολιστεί στα υπεράκτια αιολικά πάρκα και στην αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας.