Στη σύσκεψη που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ο κ. Λογιάδης έθεσε ζητήματα για το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων σε πολλά επίπεδα.

Αναφέρθηκε στις εγκληματικές ενέργειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα χωριά του Μυλοποτάμου αλλά και άλλες περιοχές, όπως επίσης και στην  παραβατικότητα που εμφανίζεται με κλοπές και ληστείες.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό στα σώματα Ασφαλείας, Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Οι προσλήψεις σε σχέση με τις ανάγκες είναι ελάχιστες εξαιτίας των μνημονίων», είπε ο ίδιος.

Για το  θέμα του Μυλοποτάμου τόνισε ότι δεν είναι μόνο θέμα της αστυνομίας αλλά και ριζικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.

Όσον αφορά στις τουριστικές περιοχές αναφέρθηκε στην  ενδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, έδωσε έμφαση και στην οδική ασφάλεια και κυρίως στην τήρηση της νομιμότητας όταν οι παραβάσεις, καταπατούν τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, στους ιστούς των πόλεων.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι πληροφοριακές πινακίδες, που άλλοτε είναι τρυπημένες από σφαίρες και άλλοτε από συνθήματα.

Τέλος, ο κ. Λογιάδης έθεσε το τεράστιο θέμα  που απασχολεί κάθε καλοκαίρι το νησί, και είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης κυρίως στους ορεινούς όγκους και τα φαράγγια.

Δεκάδες φορές κυρίως μεμονωμένοι περιπατητές χωρίς γνώση και εξοπλισμό χάνονται ή τραυματίζονται

Το κόστος αυτών των επιχειρήσεων, που απασχολούν πολύτιμο προσωπικό ειδικά τους θερινούς μήνες που τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην πυροπροστασία, αλλά και μέσα, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Λογιάδης ζήτησε την αλλαγή της νομοθεσίας σε αυτό το θέμα.

Τέλος, ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών για την αποπεράτωση της λέσχης που βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

«Τα προβλήματα είναι πολλά υπάρχει η πολιτική βούληση να επιλυθούν;», σχολίασε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.