Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτες τους Υπουργούς   Οικονομικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χρήστο Σταϊκούρα, και Γιάννη Βρούτση αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή- διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του σωματείου – μέλους της, τον   Πανελλήνιο  Σύνδεσμο Τυφλών,  «ως προς την περικοπή εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού του επιστημονικού προνομιακού επιδόματος που λαμβάνουν οι τυφλοί επιστήμονες(δικηγόροι κλπ.) καθώς και την περικοπή προνομιακών επιδομάτων σε άτομα που λαμβάνουν ορφανικές συντάξεις και αίτημα επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση».

Η επιστολή που έχει αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγείλει ως έκνομες  τις περικοπές προνομιακών επιδομάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία εκ μέρους του ΟΠΕΚΑ. Επίσης υπογραμμίζεται ότι παρότι παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα από

την καταγγελία δεν απαντήθηκε στους φορείς τους αν οι ανωτέρω περικοπές αποτελούν βούληση της Κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση δεν δόθηκε εντολή στον ΟΠΕΚΑ μέχρι σήμερα να προβεί σε διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας και της επαναφοράς των πραγμάτων στην πρότερα κατάσταση.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι οι περικοπές των προνομιακών επιδομάτων έγιναν χωρίς να προηγηθεί γραπτή προειδοποίηση, γεγονός που τους  στερεί το δικαίωμα ένστασης και τους αναγκάζει να  προσφύγουν στα τακτικά δικαστήρια όταν και όποτε αυτό είναι εφικτό προκειμένου να δικαιωθούν, με οποία επιβάρυνση αυτό συνεπάγεται οικονομικά και ψυχολογικά για τους ίδιους.

Πατήστε στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε:

Αναφορά Λογιάδη Σύλλογος τυφλών

Eπιστολή Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών