Ηράκλειο, 20 Απριλίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως
  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη
  • Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση

 

 Θέμα: Αναθεώρηση Απόφασης για Κέντρα Ξένων Γλωσσών

 

Με επιστολή που λάβαμε από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου, πληροφορηθήκαμε ότι σε δημοσίευση της ΚΥΑ 39162 στις 15-04-2020, ο ΚΑΔ 85.59.11.02 (Κέντρα Ξένων Γλωσσών) απεντάχθηκε και δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, παρά το γεγονός ότι με την ΠΝΠ 20/20-3-20 (ΦΕΚ-68 Α/20-3-20) τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών συμπεριλαμβάνονταν στη αρχική λίστα των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δεδομένου ότι η λειτουργία τους ανεστάλη με εντολή διοικητικής αρχής.

 

Στην επιστολή τους ζητούν την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης. Τέλος χαρακτηρίζουν ως εμπαιγμό την ένταξη του κλάδου στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19.

 

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας από την 11η Μαρτίου Πανελλαδικά, ενώ στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου από 5/3/2020.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή την απόφασή και να εντάξει άμεσα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικού σκοπού;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης