Ο σημερινός διπλός εορτασμός 199 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, βρίσκει τη χώρα, σε ένα πόλεμο διαφορετικό από τους άλλους, με απειλές ορατές και αόρατες.

Η ιστορία όμως της χώρας που πέρασε πολλά δεινά για να ορθοποδήσει δίδαξε ότι οι υπόδουλοι επί 400 χρόνια Έλληνες πέτυχαν δύσκολες μάχες μόνο ενωμένοι, αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την μετέπειτα ιστορία της Ευρώπης εκείνη της εποχής. Αυτό δεν πρέπει κανείς να το λησμονεί.

Οι άνθρωποι που πολέμησαν εκείνη την εποχή έβαλαν το καθήκον πάνω από όλα, κι ας ένιωθαν φόβο. Δεν σκέφτονταν αν έχουν πολλά «όπλα» . Συλλογίζονταν  ότι ακόμα και με αυτά που έχουν είναι ιερό καθήκον τους να πολεμήσουν. Και σήμερα όλοι μαζί αυτό κάνουμε.

Μένουμε σπίτι συλλογιζόμενοι ότι το μήνυμα της Ελευθερίας των λαών είναι διαχρονικό, ότι αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή του αγώνα, βρίσκονται άνθρωποι που οι πολιτικές της Ευρώπης τους οδήγησαν στην εξαθλίωση και αποδόμησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη δωρεάν παιδεία, τα δημόσια αγαθά, το περιβάλλον και τις εργασιακές σχέσεις.

Να στοχαζόμαστε το Θούριο του Ρήγα Φεραίου που πρώτος κατέδειξε ότι ο ξεσηκωμός των Ελλήνων ήταν μια κορυφαία στιγμή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού που η σημερινή Ευρώπη έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Από τον σημερινό πόλεμο θα βγούμε νικητές.

Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία στη νεότερη ιστορία μετά από αυτή τη μάχη,  να δημιουργήσουμε,  έναν νέο κόσμο σκεπτόμενοι το «εμείς» κι όχι το «εγώ». Χρόνια πολλά με υγεία, αισιοδοξία και αγωνιστικότητα.