«Η επέτειος για το Πολυτεχνείο, είναι ακόμη νωπή στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Νέα παιδιά τότε, έδωσαν τη ζωή τους και έριξαν  το απολυταρχικό χουντικό καθεστώς. Νέα παιδιά έγιναν κρίκοι μιας αλυσίδας που έπνιξε τους στρατοκράτες και επαναφέροντας τη δημοκρατία στη χώρα μας. Νεκροί, τραυματίες, συλλήψεις.

Το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού μας, το οφείλουμε και σε εκείνα τα παιδιά», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25, Γιώργος  Λογιάδης, από το βήμα  της βουλής.

Και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μας να τιμήσουμε τη μνήμη τους όχι μόνο μνημονεύοντας τον αγώνα τους τότε, αλλά και να αντιστεκόμαστε στο σημερινό μνημονιακό οδοστρωτήρα και τα σημερινά δεσμά μας.
Πάντα θα είναι επίκαιροι οι στίχοι  των τραγουδιών από  το  διαχρονικό έργο της εποχής   το  «Μεγάλο μας Τσίρκο»,  «Λαέ μην σφίξεις άλλο το ζωνάρι» και το   τραγούδι «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο» που τραγουδούσε  ο αείμνηστος  Νίκος Ξυλούρης»,  είπε  ο κ. Λογιάδης.

Ο ίδιος τότε ήταν μαθητής του λυκείου  και βρισκόταν έξω από το  Πολυτεχνείο.

«Τη νύχτα αυτή   –δεν θα το ξεχάσω ποτέ- είδα ένα φίδι στον αέρα στην Πατησίων. Ήταν το πρώτο δακρυγόνο. Πρώτα ήρθε η αστυνομία και πολύ αργότερα το βράδυ ο στρατός.

Ο αγώνας και οι νεκροί του Πολυτεχνείου θα ζουν πάντα στην καρδιά μας και θα φωτίζουν το δρόμο μας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για αξιοπρεπή εργασία, για ευημερία και υπερηφάνεια του λαού μας».