Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, εξήγησα γιατί πήρα αυτήν, για πολλούς παράτολμη απόφαση.

Είχα πει ότι αν θες να αλλάξεις κάτι, πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου, και ύστερα να προσπαθήσεις εκ των  έσω.

Αυτή είναι άλλωστε και η λογική του πολιτικού σχηματισμού του ΜέΡΑ25.

Να υπάρχει και μια άλλη φωνή μέσα στη βουλή.

Δε σας κρύβω ότι η μικρή εμπειρία που έχω αποκομίσει  μέχρι στιγμής με έκανε σοφότερο.

Είδα πράγματα που προφανώς με προβλημάτισαν αλλά κατάλαβα και τη δύναμη της ευθύνης.

Όταν κάποιος κάθετε στα έδρανα της βουλής συνειδητοποιεί το πόσο σημαντικό είναι να εκπροσωπεί τους συμπολίτες του, τον τόπο που αγαπά!

Όταν είσαι βουλευτής, είσαι η φωνή τους.

Προσπαθείς  να παρέμβεις σε αυτά τα «μικρά» που θα μπορούσαν να αλλάξουν την καθημερινότητά του.

Αυτό κάνει από την πρώτη στιγμή το ΜέΡΑ 25 και εγώ προσωπικά.

Πιστός στην υπόσχεση που σας είχα δώσει για να σας ενημερώνω για τις δραστηριότητες  μου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θέλω να σας αναφέρω ότι μέσα από τη δράση μας,  αναδείχθηκαν θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων  τον ΕΝΦΙΑ και τη ΔΕΗ, κόντρα στη φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Κρήτη.

Έγιναν παρεμβάσεις για τον ΒΟΑΚ, την ψυχική υγεία, τον ΕΝΙΣΑ, για τη ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ, για το μείζων θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων.

Μέσα από τις ερωτήσεις  αλλά και τις Επιτροπές που έχω την τιμή να συμμετέχω, η Κρήτη είναι πάντα στο πρώτο πλάνο.

Άλλωστε όπως εξ αρχής έχω δηλώσει προσωπικός μου στόχος  ήταν, είναι,  και θα είναι  η προβολή όλων των ζητημάτων αλλά και η συνεργασία με τους φορείς της πόλης μου, του Ηρακλείου, του νομού μου, του νησιού μου.

Αυτό προσπαθώ να κάνω με πειθαρχία και συνέπεια συμμετέχοντας στην Επιτροπή Περιφερειών, ως ο μοναδικός βουλευτής του ΜέΡΑ25, από την Περιφέρεια.

Όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί τίθενται επίσης  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Αυτή η Επιτροπή εξετάζει ζητήματα που σχετίζονται με τα υπουργεία: Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Τουρισμού.

Στην Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, ως ο μόνος Κρητικός βουλευτής,  και στην υποεπιτροπή Ορεινών και Νησιωτικών περιοχών.

Στην  Επιτροπή Οικονομικών και στην Επιτροπή Εξωτερικών και συγκεκριμένα στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Κλείνοντας αυτόν τον πρώτο απολογισμού μου θα πω ξανά ότι είμαι στη διάθεση των φορέων αλλά και των πολιτών για την ανάδειξη θεμάτων που τους απασχολούν.

Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή.

 

*Βουλευτή  Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25