«Περιμένουμε από τον υπουργό να αυξήσει και τις δόσεις για να μπορούν οι ευπαθείς ομάδες να ανταποκριθούν στα χρέη τους».

Στις 13 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης είχε καταθέσει ερώτηση προς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Στο ερώτημά του έθιγε το θέμα των 120 δόσεων προκείμενου να μπορούν να ανταπεξέλθουν όλοι οι οφειλέτες, χωρίς να πληρώσουν προκαταβολή.

« Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, προανήγγειλε τη μείωση του ποσού της προκαταβολής που σήμερα ανέρχεται στο 40%. Όμως οι δόσεις αποπληρωμής παραμένουν στις δώδεκα.

Αυτή η κίνηση είναι ένα πρώτο βήμα, ωστόσο αν όντως η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ακούει την κοινή γνώμη όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, πρέπει να αυξήσει και τον αριθμό των δόσεων για τα υπέρογκα χρέη, όπως πρότεινε το ΜέΡΑ25, αλλιώς τα μεσαία νοικοκυριά δεν θα μπορούν και πάλι να ανταποκριθούν.

Περιμένουμε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αυξήσει και τις δόσεις για να μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στα χρέη τους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Λογιάδης.