«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν το ΜέΡΑ25 και εμένα προσωπικά αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν και να διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ για όλους ανεξαιρέτως.

Το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία δέκα χρονιά είναι δέσμιο των πολιτικών που επιτάσσουν οι δανειστές.
Η κρίση η οποία ξέσπασε το 2008, στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα, κρίση που ανέλυσε πολύ σωστά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη. Και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μιας νέας τεραστίων διαστάσεων αυτή τη φορά Πανευρωπαϊκής κρίσης.

Ακούσαμε χθες ότι γίνονται συζητήσεις για το ευρωομόλογο. Αυτό θα γίνει μόνο ασκώντας μεγάλη πίεση προς τον πυρήνα- βλ. Γερμανία- για να αποδειχθεί το αυτονόητο σε μια νομισματική ένωση, την αμοιβαιοποίηση του χρέους.

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει ότι: Οι φορολογικοί παράδεισοι εντός αλλά και εκτός της Ε.Ε πρέπει να καταργηθούν, διότι οδηγούν σε φοροδιαφυγή και τέλος σε τεράστιες ανισότητες , αδικία και φτώχεια.

Πρέπει να εναρμονιστούν ,οι φορολογικές συντελεστές εντός της Ε.Ε. να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία η ο οποία οδηγεί σε διαπλοκή και διαφθορά τόσο στην Ε.Ε όσο και στην Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 πρεσβεύει ότι όλα αυτά τα θέματα δεν μπορούν να λυθούν από τα τοπικά, εθνικά κοινοβούλια , αλλά μόνο μέσα σε ένα δημοκρατικό, αλληλέγγυο, ομοσπονδιακό , ευρωπαϊκό περιβάλλον, με ένα κοινό νόμισμα που θα εξυπηρετεί τους λαούς και όχι τις ελίτ.

Ένα κοινό προϋπολογισμό, ένα κοινό πλαίσιο δικαιωμάτων. Το ελληνικό κοινοβούλιο χρειάζεται εξωστρέφεια και κοινοβουλευτική διπλωματία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που στόχο θα έχει την διεθνοποίηση όλων αυτών των θεμάτων.
Όσον αφορά στην ιδιαίτερή μου πατρίδα την Κρήτη και το Ηράκλειο πρώτιστο θέμα είναι η τεράστια έλλειψη υποδομών, ο ΒΟΑΚ και γενικά όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα. Βιολογικοί καθαρισμοί χρειάζονται παντού και να λειτουργούν σωστά, όπως επίσης και μαρίνες.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, που θα συνδέει το νησί από άκρη σε άκρη.
Αναβάθμιση των μουσείων , π.χ. το μουσείο της Μεσαράς στην Κρήτη, παραμένει ακόμα κλειστό! Δυνατότητα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους από όλους.
Υπερεπάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος. Η Κρήτη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί στο σκοτάδι. Έχουμε πάρα πολλές διακοπές ρεύματος και πάρα πολλά προβλήματα.

Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης των ΑΠΕ και όχι της εξόρυξης των υδρογονανθράκων που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα περιβαλλοντικά, και ασφάλειας στην περιοχή , ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε τον αειφόρο πλούτο της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Ο πρωτογενής τομέας όπως και οι άλλοι τομείς της οικονομίας επιβαρύνεται αδίκως με υπερφορολόγηση, πάσχει από την έλλειψη υποδομών στρατηγικής ,σχεδιασμού και οράματος.

Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι να έχουμε αυτάρκεια, με κορυφαία ποιοτικά βιολογικά προϊόντα που παράγονται, προστατεύοντας τα εδάφη από την αλόγιστη και κακή χρήση επικίνδυνων φαρμάκων και τον αποκλεισμό των μεταλλαγμένων οργανισμών.

Επίσης τα ήδη υπάρχοντα αλλά και νέα και καινοτόμα αγροτικά προϊόντα με μεγάλη προστιθέμενη αξία θα πρέπει να έχουν τιμές δίκαιες για μια αξιοπρεπή διαβίωση του αγρότη παραγωγού.

Η ΚΑΠ με τις πολιτικές των επιδοτήσεων έχει οδηγήσει σε απαξίωση των αγροτών και έχει καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό στη χώρα, κάνοντας μας να εισάγουμε και να καταναλώνουμε εδώ πολύ χαμηλότερα ποιοτικά προϊόντα από αυτά τα ίδια που παράγουμε εμείς!
Μιλούμε για κρητική διατροφή χωρίς να παράγουμε καν κρητικά προϊόντα. Στον τριτογενή τομέα και δη στον τουρισμού που συμβάλλει περίπου κατά το 25% στο ΑΕΠ της χώρας ,στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ετήσιο και ποιοτικό, όχι ποσοτικό τουρισμό, μέσα σε ένα εργασιακό πλαίσιο κοινωνικής συναίνεσης και την διασύνδεσή του, με τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα και με μοχλό ανάπτυξης τον πολιτισμό μας.

Το ΜέΡΑ25 τάσσεται κατά του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, που θα έχει ολέθριες περιβαλλοντικές συνέπειες.

Στην Κρήτη γεννήθηκε ο θεός των θεών, ο Ξένιος Ζευς, γεννήθηκε η ιδέα της Ευρώπης και ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. με την αρχαιότερη διαβασμένη γραμμική γραφή Β. Έχουμε την ευκαιρία από την τωρινή παγκόσμια αλλά και ευρωπαϊκή συγκυρία και τη δυνατότητα λόγω του πολιτισμού μας ,να δείξουμε στην Ευρώπη, το δρόμο που πρέπει να τραβήξει. Όλοι περιμένουν (όλος ο κόσμος) περιμείνει από εμάς ακριβώς λόγω της τεράστιας σημασίας (βάρους), του πολιτισμού μας, να κάνουμε το αδύνατο μέχρι πρότινος , δυνατό, τώρα!

Παίρνοντας νέους δρόμους, καινοτόμους, ανυπάκουοι στις πολιτικές που οδήγησαν στα μέχρι τώρα εντός αλλά και εκτός Ελλάδος καταστροφικά αποτελέσματα , με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις ,εμείς το ΜέΡΑ25 θα πορευθούμε για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Έλληνων και των ευρωπαίων πολιτών.

Είναι μέγιστη τιμή να μιλούμε στο εθνικό κοινοβούλιο. Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο μας, για το καλό του ελληνικού λαού και την πρόοδο της κοινωνίας μας».