Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να είναι υποψήφιος Βουλευτής με το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ανέπτυξε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οικονομολόγος και επιχειρηματίας Γιώργος Λογιάδης

“Ο Βαρουφάκης είναι αυθεντικός, έντιμος και ρηξικέλευθος” είπε ο κ. Λογιάδης και συνέχισε: “ο ίδιος με την δημιουργία του ΜέΡΑ 25 στοχεύει ακριβώς στο να διασώσει ένα σύστημα που καταρρέει και δεν είναι άλλο από τον πυρήνα της Ε.Ε. Το όραμα ακριβώς της Ευρώπης ήταν η δημιουργία μιας πραγματικής ομοσπονδίας των χωρών που την αποτελούν με κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή και ενιαία άμυνα και ασφαλώς πραγματικά ενιαία διαχείριση της οικονομίας χωρίς “ταχύτητες” και χωρίς “Βορά και Νότο”.

“Το ΜέΡΑ 25” συνέχισε ο κ. Λογιάδης στέκεται “με απόλυτο ρεαλισμό απέναντι στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ευρώπη. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα η Γερμανία που και η ίδια πια εμφανίζεται καταπονημένη και ηθικά και οικονομικά να αποδεχθεί την έκδοση ενός κοινού ομολόγου για όλα τα κράτη μέλη. Αυτό ακριβώς το Ευρωομόλογο είναι που θα σηματοδοτήσει την πραγματική οικονομική ένωση της, είναι κυριολεκτικά η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης. Ακόμα και οι Γερμανοί στο εσωτερικό της χώρας τους εξακολουθούν να είναι πολίτες δύο ταχυτήτων. Με διαφορετικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Δύση και με διαφορετικό στην Πρώην Ανατολική Γερμανία. Έτσι λοιπόν η χώρα αυτή θα έρθει ενώπιον του διλήμματος να πιστωθεί ή όχι το ότι για “τρίτη φορά κατέστρεψε τον κόσμο”.

Ο κ. Λογιάδης υπεραμύνθηκε και των χειρισμών του κ. Βαρουφάκη κατά την θητεία του και ως Υπουργός Οικονομικών αναφέροντας πως ασφαλώς η ευθύνη για τα διαβόητα Capital Controls βαρύνουν αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον κ. Ντράγκι ακριβώς επειδή η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως “πειραματόζωο” αλλά και ως χώρα προς “παραδειγματισμόν” των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Έτσι λοιπόν οι κατηγορίες που κατά καιρούς ακούγονται πως ο ίδιος ευθύνεται για το ότι η χώρα μας χρεώθηκε με κάμποσα δισεκατομμύρια επιπλέον στην διάρκεια της θητείας του πρέπει να συνοδεύονται από τις ανάλογες αποδείξεις διαφορετικά αποτελούν απλά φραστικά “πυροτεχνήματα”

πηγή: politica.gr