Καλωσορίζουμε τον κ.Γιώργο Λογιάδη και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του στο Endospolis.gr

 

Kύριε Λογιάδη  εσείς ένας άνθρωπος του τουριστικού και του επιχειρηματικού κόσμου πώς αποφασίσατε να ενταχθείτε στην ομάδα του Μέρα 25 και  του Γιάνη Βαρουφάκη και μάλιστα  υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Ακριβώς λόγω των γνώσεων μου ως οικονομολόγος, που έχω σπουδάσει στη Βόννη της Γερμανίας, ως επιχειρηματίας ξενοδόχος, είμαι σε θέση να αναλύω τα σημερινά οικονομικά προβλήματα που πάνω από όλα είναι πανευρωπαϊκά. Συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.

 

Γιατί το ΜΕΡΑ 25 ;

Στο  πρόγραμμα σας λέτε το Mερα 25 είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο , εφαρμόσιμο,  ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα. Αναλύστε το λίγο

Διότι είναι το πρώτο παενυρωπαϊκό μέτωπο το οποίο λαμβάνει ταυτόχρονα μέρος στις επερχόμενες ευρωεκλογές με μια κοινή δημοκρατική πρόταση. Συγκεκριμένα προτείνουμε επενδύσεις ύψους 500δις ευρώ ετησίως για το περιβάλλον και την ανάπτυξη και τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ευρωομόλογα που έχει να διανέμονται στους ασθενέστερους ευρωπαίους πολίτες για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

-Ποιοί είναι  οι στόχοι του Μέρα 25 στην Ευρωβουλή  και οι δικοί σας ταυτόχρονα;

Πρώτος στόχος του ΜέΡΑ25 είναι να εκλέξει στην Ευρωβουλή αντιπροσώπους από όλα τα κράτη-μέλη όπου λαμβάνει μέρος και δεύτερον να παλέψει για μια ομόσπονδη και αλληλέγγυα δημοκρατική Ευρώπη.

Και να αποκτήσουν οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές τη δέουσα σημασία που τους αρμόζει.

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων  στην Ευρώπη σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Η δημιουργία ενιαίας οικονομικής πολιτικής με ένα ενιαίο νόμισμα και ενιαία αμυντική πολιτική

-Ένας κρητικός επιπλέον στην Ευρωβουλή τι σημαίνει αυτό για την Κρήτη;

Για μένα σημαίνει χρέος να προσφέρω – περαιτέρω για την Κρήτη σημαίνει ευκαιρία για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας, αγροτικά-κτηνοτροφικά και το τουριστικό μας προϊόν. Η Ευρώπη θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιεί- καταναλώνει τα δικά της προϊόντα σε σωστές και δίκαιες τιμές και ύστερα να εισάγει από τρίτες χώρες.

Αυτό που με προβληματίζει ως Έλληνα είναι η διαφθορά, η υπογεννητικότητα, οι οικονομικές ανισότητες, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και η φτώχεια πανευρωπαϊκά.

 

 

-Σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε;

θα ήθελα να τονίσω ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχίσω πάντα να
προσφέρω στην πόλη μου, στην πατρίδα μου και στην Ευρώπη με αγάπη και αξιοπρέπεια, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Ως Κρητικός θα χρησιμοποιήσω τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς, θα νικήσομε, θα νικηθούμε; Πολέμα!».

 

Ευχαριστούμε πολύ!

Λίγα Λόγια για τον Γιώργο Λογιάδη

Ο Γιώργος Λογιάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957.

Πατέρας του  ήταν ο αείμνηστος πολιτικός  μηχανικός  Σοφοκλής Μανώλης Λογιάδης και μητέρα του η Μαρία το γένος Κουκλάκη από τα Χανιά.

Η οικογένεια Λογιάδη έχει τις ρίζες της από το  Αμάρι Ρεθύμνου, από την ιστορική οικογένεια Βαρούχα.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Γιώργος Λογιάδης έζησε στην Αυστρία και Ελβετία όπου εργαζόταν ως  πολιτικός  μηχανικός ο πατέρας του.

Η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ο Γιώργος Λογιάδης θα πάει σχολείο.

Ανήσυχο πνεύμα και φιλομαθής θα μάθει δύο γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά και θα ταξιδέψει στη  Βόννη της Δυτικής Γερμανίας για να συνεχίσει της σπουδές του.

Θα αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών με διακρίσεις από το πανεπιστήμιο της Βόνης.

Παρά τις ευκαιρίες που το δόθηκαν για να μείνει στη Γερμανία αποφασίζει να επιστρέψει και να μεγαλουργήσει δίπλα στην οικογένειά του.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα κάνει το πρώτο επαγγελματικό του βήμα,  στην εταιρεία Λαϊκής Βάσης Τσιμεντοβιομηχανία Κρήτης.

Η διορατικότητα του πατέρα του θα στρέψει την οικογένεια προς τον τουρισμό.

Τα θεμέλια του Knossos Beach θα πέσουν το 1964  και η επιχείρηση θα ανοίξει το 1968.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Γιώργος Λογιάδης θα ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση με τον αδερφό του Γιάννη Λογιάδη χωρίς να σταματήσει  ούτε μέρα μέχρι σήμερα.

Παράλληλα,  μαζί με τον αδερφό του  Δρ. πολιτικό μηχανικό  Ιωάννη Λογιάδη θα ιδρύσουν  το τεχνικό γραφείο Σεισμικής Μόνωσης στην Αθήνα εκτελώντας διάφορα έργα μεγάλης σπουδαιότητας  στην αντισεισμική μηχανική.

Με πλούσια εμπειρία από την επαγγελματική του σταδιοδρομία και με εφόδια την ανατροφή του, τις αρχές και την παιδεία που έλαβε από τους γονείς του – πέρα από την μόρφωση του –  που ευγνωμονεί, θα διαπρέψει στον τουριστικό τομέα.

Το Knossos Beach της οικογένειας Λογιάδη δεν είναι  γνωστό μόνο για τα όσα έχει προσφέρει στον τουριστικό κλάδο αλλά και για τη μεγάλη κοινωνική  προσφορά  επί σειρά ετών δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς  καθώς στηρίζει πολλές δράσεις προβολής και πολιτισμού του τόπου.

Έχει αποκτήσει με την Έλενα Καλλιτεράκη δύο παιδιά  τη Μαρία Ελίζα 25 ετών διπλωματούχο Βιοχημείας Πανεπιστημίου Grenoble Γαλλίας και το Σοφοκλή 22 ετών τελειόφοιτο της Οικονομικής σχολής του Ρεθύμνου.

https://www.endospolis.gr/2019/05/16/ο-γιώργος-λογιάδης-συναντά-το-endospolis-gr